Tamamlayıcı Eğitim Programı(TEP)

GAZİ ÜNİVERSİTESİ VAKFI ÖZEL ORTAOKULU

TAMAMLAYICI EĞİTİM PROGRAMI (TEP)

• Tamamlayıcı Eğitim Programı  (TEP) Nedir?
  • Okulumuzda 8. sınıflar ve 7. sınıflar düzeyinde uygulanan, okul programı yanında öğrencilerimizin akademik başarılarını desteklemek amacıyla geliştirilmiş bir programdır.
  • Tamamlayıcı Eğitim Programında 8. sınıf öğrencilerimiz; Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji ile İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük derslerinden toplam 12 saat haftalık eğitim görmektedirler. Bu derslere okulda derslerine giren öğretmenleri yerine, aynı branştan farklı öğretmenler girer.
  • 7. sınıf öğrencilerimiz; Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji ile Sosyal Bilgiler derslerinden toplam 10 saat haftalık eğitim görmektedirler. 7. Sınıf öğrencilerimizin sınıfları deneme (kur belirleme) sınavlarından aldıkları puanlara göre belirlenir ve her sınav sonrasında değişir.
  • Program okul yönetimine bağlı olarak çalışan bir koordinatör tarafından yürütülür.
  • Tamamlayıcı Eğitim Programının Zamanı Nasıldır?
  • Tamamlayıcı Eğitim programı okulun açıldığı ilk haftadan başlayarak son haftaya kadar uygulanır. Dersler 8. Sınıflarda hafta içi 3 gün (Pazartesi, Çarşamba, Perşembe) 7. Sınıflarda hafta içi 2 gün (Pazartesi, Çarşamba)   , hafta sonu ise tek yarım gün (Cumartesi) olarak yürütülür.
  • Tamamlayıcı Eğitim Programında hangi kaynaklar kullanılır?
  • Tamamlayıcı Eğitim Programında derslere giren öğretmenler tarafından incelenerek belirlenen, müfredata uygun, Akıllı Defterler, Konu Anlatımlı Kitaplar, Soru Bankası Kitaplar, Yaprak Testler, Çalışma Kâğıtları, Kazanım Değerlendirme Sınavları ve Deneme Sınavları kullanılırlar.
  • Tamamlayıcı Eğitim Programında veli ve öğrenci bilgilendirmeleri nasıl yapılır?
  • Tamamlayıcı Eğitim Programında okulda da kullanılan K12NET yazılımı kullanılır. Öğrencilere verilen ödevlerin takibi ve kontrolü, velilerle iletişim, öğretmen-veli görüşme randevu sistemi, duyurular, mesajlar, öğrencilerin devam-devamsızlık durumları, deneme sınav sonuçları ve kazanım değerlendirmeleri bu yazılım aracılığıyla sağlanır.  Okulda kullanılan K12NET sistemi içinde var olan Tamamlayıcı Eğitim Programı bölümü kullanılarak ulaşılır.
  • Veliler ve öğrencilerle yıl içerisinde çeşitli bilgilendirme toplantı ve sunumları gerçekleştirilir.
  • Tamamlayıcı Eğitim Programında ölçme ve değerlendirme nasıl yapılır?
  • Programdaki derslerde işlenen konulara göre sınıfiçi ölçme ve değerlendirmelerde yaprak testler ve çalışma kâğıtları uygulanır. Bunun değerlendirmesini ders öğretmeni yapar. Her dersten ünite sonlarında Kazanım Değerlendirme Sınavları yapılır. Bu sınavlar deneme sınavı şeklinde yapılır. Deneme Sınavı soruları okulumuz soru bankasından ya da öğretmenler tarafından incelenip karar verilen bir yayınevinden sağlanır.
  • Deneme sınavları okulumuz Ölçme Değerlendirme Birimine bağlı Sınav Hazırlama birimi tarafından hazırlanır. Değerlendirmesi Ölçme ve Değerlendirme Birimi tarafından yapılır. Yapılan değerlendirme sonuçları öğrencilere içerisinde kazanımlarını da gösteren Sınav Sonuç Belgesi olarak verilir. Bu sonuçlar ayrıca K12Net sistemi aracılığıyla velilere elektronik ortamda gönderilir. Öğrenci sonuçları, sınıfların genel durumu, okul toplu sınav sıralaması öğretmenlere mail ortamında gönderilir. Böylelikle takviye çalışmalar ve konu tekrarları yapılır.
  • Bir yıl boyunca uygulanacak genel deneme sınavlarının takvimi öğrencilere önceden verilir. Bir dönemde en az 4 deneme sınavı uygulanır. Sınavlara yakın zamanda uygulanan yoğunlaştırılmış program içerisinde bu deneme sınavlarının sayısı artar.
  • Tamamlayıcı Eğitim Programında psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmeti nasıl sağlanır?
  • Tamamlayıcı Eğitim Programında öğrencilerin akademik başarıları, sınavlardaki başarıları, sınava hazırlanma süreçleri, kaygı düzeyleri, verimli ders çalışma yöntemleri, ders çalışma programları konularında okulumuz psikolojik danışmanlık ve rehberlik servisi ile işbirliği yapılır. Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisi tarafından bu anlamda K12. Net sistemi üzerinden de duyurular ve mesajlar yayınlanır.
  • Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisi tarafından yıl içerisinde hem öğrencilere hem de velilere seminerler, sunumlar, toplantılar düzenlenir. Bu sunumlar ve toplantılar aracılığıyla sınav sistemleri, puan hesaplamaları, tercihler, yerleşilecek okullar hakkında bilgi verilir.

TEP Broşürü İçin Tıklayınız...

Baran SOLAR

TEP Koordinatörü