A.K. Tolstoy’un doğumunun 200. yılı vesilesiyle Rus Kültür Eğitim ve İşbirliği Derneği, Türkiye Rusya Büyükelçiliği, İstanbul Rusya Başkonsolosluğu, Rusya Federasyonu Eğitim ve Bilim Başkanlığı, A.S. Puşkin Devlet Rus Dili Enstitüsü tarafından 19-20 Mayıs 2017 tarihlerinde düzenlenen ve Türkiye-Rusya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu (Ankara), Rusya Federasyonu Devlet Duması Dostluk Grubu (Moskova), Rus Dünyası Vakfı (Moskova), İstanbul Valiliği tarafından desteklenen III. Rusça Olimpiyatları’nda Gazi Koleji’nden 24 öğrenci katıldı, Dört öğrencimiz dereceye girdi.

01 Haziran 2017 Perşembe günü  Slav Dilleri Eğitimcileri ve Tercümanlar Derneği Başkanı Karina İkaeva Düzçimen okulumuzu ziyaret etti. Ziyaret kapsamında okul müdürümüz Öznur Duman Elgül’e   Rusya Eğitim, Kültür ve İşbirliği Derneği  tarafından Rus dili ve kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla düzenlenen III.Rusça Olimpiyatları’nın organizasyonuna verdiği destek ve işbirliğinden dolayı Gazi Üniversitesi Vakfı Özel Okulları’na onur plaketi, Rusça öğretmenimize Olga Yeşilyaprak’a teşekkür belgesi takdim etti. Ziyaret kapsamında Rusça eğitim öğretim çalışmaları hakkında genel değerlendirmeler, gelecek öğretim yılı planlamaları ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.