Gazi Üniversitesi Vakfı Özel Fen Lisesi ve Anadolu Lisesi 20 Nisan ve  9 Mayıs 2018, Ortaokul ise 24 Mayıs 2018  de Alman Kültür Enstitüsünde  ( Goethe Institut) düzenlenen yazılı ve sözlü sınavlarına okulumuzdan 44 öğrencimiz katılmıştır. Goethe – Institut, Federal Almanya Cumhuriyeti’nin tüm dünyada faaliyet gösteren kültür enstitüsüdür.

Enstitü, Almancanın yurtdışında öğrenilmesini teşvik eder ve uluslararası kültürel işbirliği çalışmalarında katkıda bulunur. Goethe Institut aynı zamanda bir sınav merkezidir ve tüm dünyada geçerliliği olan uluslararası sınavları düzenleme ve sertifika verme yetkisine sahiptir. Bizler okul olarak, bu yıl da Fit in Deutsch A1 ve B1 sınavlarına katıldık ve önemli başarılara imza atmış bulunduk.

Törenimizi 07 Haziran 2018’de okulumuz konferans salonunda gerçekleştirdik. Uluslararası geçerliliği olan 4 düzeye ait sertifikaları başarılı olan tüm öğrencilerimize velilerimiz huzurunda takdim etmiştir. Bu süreçte emek veren ve başarılarıyla bizleri gururlandıran sevgili öğrencilerimizi kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz. Bu yolda desteğini esirgemeyen saygıdeğer velilerimize de teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Sonsuz emeği geçen Almanca Öğretmenlerimiz Sanem Kabadayı Özyaşar , Serdar Tekin , Sema Balcı ve Canan Yıldız Güda’ya sınav hazırlık aşamasından dolayı teşekkür ediyoruz.