Gazi Üniversitesi Vakfı Özel Ortaokulumuzda demokrasi kültürü temel alınarak gerçekleştirilen “Okul Meclisi Başkanı Aday Adayı Seçimleri”nde ve “Okul Başkanlığı ve Başkan Yardımcılığı”nda heyecan yaşandı.

Okul öğrenci meclisi seçimlerinin öğrencilerimizin demokratik haklarından biri olan oy verme ve kendilerini temsil edecek üyeleri seçme becerilerini geliştirmek ve desteklemek açısından önemli olduğuna inanıyoruz. Bu kapsamda okulumuzda 2019-2020 öğretim yılı Öğrenci Meclisinde görev almak isteyen aday adaylarını belirlemek üzere 17 Ekim 2019 tarihinde seçim gerçekleştirildi. Ardından 24 Ekim 2019 tarihinde okul meclisine seçilen adaylar arasından “Okul Başkanı” ve “Başkan Yardımcısı” seçildi.

Okul Başkanlığı, Başkan Yardımcılığı için öğrenciler 21-23 Ekim tarihleri arasında propaganda çalışmalarını yürüttüler.  Bu süreçte 5, 6 ve 7. sınıflara konferans salonunda beşer dakikalık bir sunumla kendilerini tanıtma fırsatı buldular. 8. Sınıf öğrencilerimize ise sınıfları dolaşarak kendilerini tanıttılar. II. tur seçimlerine göre okul başkanı, başkan yardımcı ve okul meclis üyeleri aşağıdaki gibidir:

Ramazan Kutay Yiğit        Okul Başkanlığı

Mustafa Can Benekli       Başkan Yardımcı

Ahmet Altuğ Atalar          Okul Meclis Üyesi

Orhan Yiğit Ergün             Okul Meclis Üyesi

Ömer Çınar Karakaya      Okul Meclis Üyesi

Celal Kağan Karaca           Okul Meclis Üyesi

Demokrasinin okulumuzda birebir örneğini yaşayan, oy veren öğrencilerimize teşekkür ediyor, seçilen öğrencilerimize görevleri süresince başarılar diliyoruz.