7 Kasım 2018 Çarşamba günü, Rossotrudniçestvo Federal AjansıTürkiye Cumhuriyeti Temsilciliği iş birliği ile Rusya Ulusal Birlik Günü kutlamaları dolayısıyla Ankara’da bulunan Rusya Bilim ve Kültür Merkezinde bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe,3, 4 ve 5. sınıf Rusça dersini seçen öğrencilerimiz katıldı. Rusya Bilim ve Kültür Merkezi Başkanı Enver Şeyhov; Rusça dilini öğrenmenin, Rus halkının kültürel değerlerini tanıtmaya, uluslar arası iletişime ve toplumların kaynaşmasına katkı sağlayacağını belirtti. Ayrıca Şeyhov bu tür etkinliklerin Rusça’ya olan ilgiyi artırmak için fırsat yarattığının altını çizerek, Rusya hakkında pek çok şeyi öğrenmeye de olanak sağladığını dile getirdi. Etkinlikte fotoğraf sergisi, Rusya’ya ait kültürel bilgiler ve gelenekler, Rusya devletine ait sembolleri içeren multimedya sunumu ile Rusça ve Türkçe dillerinde bir animasyon filmi öğrencilere sunuldu. Öğrencilerimiz, Rusya'nın ünlü şairlerinin şiirlerini okuyarak, öğrendiklerini gösterme fırsatı elde etmiş oldular. Etkinliğin sonunda çocuklar “Rusya” temalı bir bilgi yarışmasına katıldı. Yarışmada kazan öğrencilere Rossotrudniçestvo Temsilciliğinden hediyeler verildi. Kutlama, büyük Rus bestecilerin eserlerini ve popüler Rus film müziklerini seslendiren Ankara Üniversitesi ve Bilkent Üniversitesi'nde ünlü bir piyanist olan Tamuna Bardavelidze Töre'nin konseriyle sona erdi.