Gazi Üniversitesi Vakfı Özel Ortaokulu 8. Sınıf öğrencileri 24.05.2017 tarihinde gerçekleşen görkemli bir mezuniyet töreni ile mezun oldular. Gazi Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. İbrahim Uslan, Gazi Üniversitesi Vakfı Özel Okulları Kurucu Temsilcisi Sayın Prof. Dr. Metin Dağdeviren’in katılımları gerçekleşen mezuniyet törenine veliler geniş bir ilgi ve katılım gösterdiler.

24.05.2017 Çarşamba günü Gazi Üniversitesi Spor Merkezi Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen mezuniyet töreni 18.00’de düzenlenen kokteyl ile başladı. Kokteyle geniş bir katılım gösteren velilere bu bölümde bir dinleti sunuldu. Sunuculuğunu Türkçe Öğretmeni Baran Solar ve Türkçe Öğretmeni Sevtap Işık’ın gerçekleştirdiği mezuniyet töreni kokteyl sonrasında velilerin salona alınması ve öğrencilerin salona girişleri başlamış oldu. Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve konuşmalar ile devam edildi.

İlk olarak söz alan Okul Müdürü Sayın Öznur Duman Elgül öğrencilerimizin mezuniyetini kutlarken velilere de böylesine başarılı ve saygılı çocuklar yetiştirdikleri için, aynı zamanda onları bu mutlu günde geniş bir katılımla yalnız bırakmadıkları için teşekkür etti. Elgül, konuşmasında okulumuzun bu yıl her yıl olduğu gibi TEOG sınavlarında önemli başarılara imza attığını resmi olmayan sonuçlara göre ilk TEOG da 3, ikinci TEOG’da ise 29 Türkiye Birincisi öğrencimiz olduğunu vurguladı. Okulumuzun bu yıl akademik başarıları dışında sosyal ve sportif başarılarına derecelerinde de konuşmasında yer verdi. Daha sonra söz alan Gazi Üniversitesi Vakfı Özel Okulları Kurucu Temsilcisi Sayın Prof. Dr. Metin Dağdeviren’in altı aylık kısa bir süredir bu görevde bulunduğunu ancak bu kısa sürede bile okulumuzun birçok başarıya imza attığını söyledi. Gazi Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. İbrahim Uslan konuşmasında, eğitimde Gazi Üniversitesi farkına değindi. Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nin Türkiye’nin en köklü ve en iyi eğitim fakültesi olduğunu vurgulayan Uslan, Gazi Üniversitesi Özel Okullarında bu anlayışta bu birikimle yetişmiş değerli öğretmenlerin olduğunu ve bu durumun da Gazi Üniversitesi Özel Okullarının başarısını arttırdığını vurguladı. Gazi Üniversitesi’nin ulusal ve uluslar arası başarılarına değinen Uslan, bugün mezun olan öğrenciler arasında kendi çocuğunun da olmasının ayrı bir gurur kaynağı olduğunu vurguladı. Öğrencilerimizin akademik ve sosyal anlamda en iyi şekilde yetiştirildiğini vurgulayan Uslan, bunda pay sahibi olan velilere ve öğretmenlere de teşekkürlerini iletti.

Konuşmalar sonrasında 8. Sınıf öğrencileri Müzik Öğretmeni Süleyman Türk rehberliğinde hazırladıkları “Andımız” marşını sundular. Marş sunarken öğrencilerin hazırladıkları puzzle parçalarıyla oluşturdukları Atatürk ve Türk Bayrağı resmi velilerden çok büyük alkış aldı. Bu gösterinin ardından mezun öğrencilerimiz adına 8/D sınıfından Ceren Doğan konuşma yaptı. Konuşmasında ailesine, öğretmenlerine ve arkadaşlarına teşekkürlerini sunan Ceren, burada yaşadıkları günleri ve geçirdikleri zamanları unutmayacaklarını ve bütün arkadaşlarıyla gelecekte ülkemizin geleceğine yön verecek isimler olacaklarını vurguladı. Daha sonra 8/E sınıfından Yusuf Onur Üşümez İngilizce bir konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından tüm mezun olan öğrencilerin duygu ve düşüncelerini paylaştıkları bir video gösterimi oldu. Bu gösteri sırasında velilerin bazılarının gözyaşlarını tutamadıkları gözlendi. Daha sonra yeni bir döneme geçişin simgesi sayılan bayrak devir teslim törenine geçildi. Devir teslim töreni sonrasında Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni 8/b sınıfından Hasan Kağan Uzgören,  gençliğin Ata’ya cevabını mezun olan öğrencilerimizle birlikte 8/D sınıfından Altar Gürsoy okudu. Öğrencilerimizin mezuniyetleri anısına öğretmenlerinin onlar için bir video gösterimi oldu ve gösteriyi öğrenciler kuvvetli bir şekilde alkışladılar. Öğrencilerimizin akademik ve sosyal başarılarında emeği olan öğretmenlerimize teşekkür belgeleri Gazi Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. İbrahim Uslan, Gazi Üniversitesi Vakfı Özel Okulları Kurucu Temsilcisi Sayın Prof. Dr. Metin Dağdeviren ve Okul Müdürümüz Sayın Öznur Duman Elgül tarafından verildi.

Daha sonra öğrencilerimize mezuniyet belgelerinin verilmesi törenine geçildi. Mezuniyet andımızı öğrencilerimizle 8/B sınıfından Sena Saygı okudu. And içilmesi ardından öğrencilerimiz coşkulu bir şekilde keplerini fırlattılar ve tören bu şekilde sonra erdi. Gazi Üniversitesi Vakfı Özel Okulları ailesi olarak mezun olan tüm öğrencilerimize gelecek yaşamlarında başarı ve mutluluklar diliyoruz.