12 Nisan 1961 tarihinde dünya yörüngesindeki turunu tamamlayan Rus Kozmonot Yuri Gagarin'in anısına Rus Dili ve Kültür  Merkezi'nin (RUSMER)  ‘’ Bizim Uzay ‘’Rusça  kompozisyon yarışması düzenledi . Yarışmanın 3 konusu vardı :

1. Bir uzaylı ile karşılaşırsam Dünya ve insanlar hakkında ile ilgili ne anlatabilirim?
  2. Benim için uzay ne demek ve uzay için biz neyiz?
  3. Uzaya gidebilseydim…

Yarışmaya 8-C ‘den Sude Haktanır yarışmaya ‘’ Eğer Uzaya Gidebilseydim…’’konusuyla katıldı. 31 Mart 2018 Cumartesi günü Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesinde, Rus Dili ve Kültür Merkezinde yarışmanın sonuçları açıklandı. Yarışmaya katılım sertifikası ve hediyeleri Türkiye’ye gelen MİR Uzay İstasyonu Kozmonotlarından  Aleksandr Lazutkin’ın tarafından verildi. Aleksandr Lazutkin, Soyuz TM-25 uzay aracı ve Mir Uzay İstasyonu’nda 184 gün 22 saat geçirmişti.

Sertifika töreninden sonra Rus kozmonot uzayda 6 ay kaldığı süreci anlattı. Aleksandr Lazutkin’in uzayda geçirdiği günleri anlatan kısa bir film izlendi ve öğrencilerin merak ettikleri sorular cevaplandırıldı. Bu etkinliğe katılan öğrencilerimiz ve velilerimiz eğlenirken uzay ile ilgili önemli bilgiler edindiler.